Güncellendi
İşlem Başarılı !

Bizi tercih Ettiğiniz için Teşekkürler



Prof. Dr. Orhan Tarçın

İlkokul ve ortaokulu İstanbul’da okudum ve 1979 yılında Bursa Işıklar Askeri Lisesi’ne başladım. Işıklar Askeri Lisesi Hazırlık sınıfında bir yıl Almanca eğitimi aldıktan sonra fen derslerine Almanca olarak devam ettim. Üniversite sınavında GATA Tıp Fakültesini kazanarak 1983 yılında tıp eğitimime başladım. Stajer tabiplik eğitimini tamamlamak için 1989 yılında 1 yıl GATA/İstanbul Eğitim Hastanesinde görev yaptım.  İhtisas sınavında İç Hastalıkları bölümünü kazandım. İki yıl süren  kıta hizmetini tamamladıktan sonra 1992 yılında daha önce kazanmış olduğum İç hastalıkları ihtisasına GATA/Ankara’da başladım.  İhtisası 1996 yılında tamamlayarak Samsun Asker Hastanesine İç Hastalıkları uzmanı olarak görevlendirildim. Bu sırada Gastroenteroloji Uzmanlık sınavını kazandım. TSK tarafından yan dal uzmanlık eğitimim için GATA/İstanbul’da görevlendirildim. Gastroenteroloji yan dal uzmanlık eğitimini Aralık 1999’da bitirerek 600 Yataklı Gümüşsuyu Asker Hastanesine atandım. Gümüşsuyu’nda çalışmaya başladıktan 6 ay sonra GATA/Ankara Gastroenteroloji B.D.’da 1,5 ay boyunca ERCP eğitimi aldım ve döndüğümde Gümüşsuyu Asker Hastanesinde ERCP işlemlerine başladık.

 2001 yılında klinik içi kullanım amacıyla C-kollu floroskopi cihazı ve modern girişimşel endoskopi sistemleri alarak ünitemizi yeniledik.

            Ocak 2002’de kurduğumuz “Hepatik Fibrozis Laboratuarı”nda doku kollajen ölçüm metodlarından ‘Lopez de Leon ve Rojkind’ yönteminin optimizasyon çalışmalarını tamamladık ve Prof. Rojkind ile görüşerek yaptığımız optimizasyonlar için onay aldık.

            Eylül 2002’de Nikon sistemi alarak “Histomorfometri ve Histolojik İmaj Analizleri”ne başladık. Histolojik imaj analizleri için “National Institute of Health” den Imaj J yazılımını sağlayarak hepatik histomorfometri’ye özel alt grup program ekleri yazarak uygulamaya koyduk.

Aralık 2002 yılında Boston Scientific tarafından gastrointestinal sistem metalik stentlerinin floroskopik olarak uygulanabilmeleri ile ilgili olarak açılan kursu tamamladım.

             2004 yılında İngilizce ve bilim sınavlarını geçerek yurt dışına gönderilmeye hak kazandım.  Kadro tahsisinden sonra    2004 yılında ‘radial ve lineer endoskopik ultrasonografi öğrenmek için bir yıllık bir süre için  Prof. Manoop Bhutani’nin yanına  ‘University of Texas Medical Branch’a gittim. Aynı bölümde görev yapmakta olan Prof Raju ile “ERCP ve hayvan modellerinde kolonik perforasyon ve endoskopik  restorasyonu”; Prof Ned Snyder III ile “Hepatik Fibrozis Serum Belirteçleri (APRI-AST/Trombosit- ve Fibrospect)” üzerine çalışma imkânı buldum

UTMB ‘de bulunduğum süre içinde CERTAIN (Center for Endoscopic Research, Training and Innovation) bünyesinde hayvan modellerinde (Domuz  ve köpek)  yeni endoskopik sistem ve sarf malzemeleri  (Stentler vs) geliştirilmesi’ üzerine 1,5 aylık kurs gördüm ve 2006 yılında tekrar ülkemize döndüm.

            2006 yılı Kasım ayında yapılan 23. Ulusal Gastroenteroloji kongresi organizasyon komitesinde görev aldım.

            2006 yılı Aralık ayında sınavları vererek doçentliğe hak kazandım.

2007 yılı boyunca Texas üniversitesinde yürütülen APRI çalışmasının histomorfometrik/densitometrik çalışmalarını ve biokimyasal kollajen ölçüm çalışmalarını Gümüşsuyu Asker Hastanesinde kurmuş olduğumuz araştırma laboratutarında yürüterek sonlandırdık.

            1-5 Eylül 2007 tarihleri arasında düzenlenmiş olan 4. Hepatogastroenteroloji Kongresinde kongre sekreteri olarak görev yaptım.

            8-10 Haziran 2008  tarihleri arasında yapılan 9.Türk -Alman endoskopi günlerinde uygulama sekreteri olarak görev yaptım.

8-11 Kasım 2008 tarihleri arasında yapılmış olan  ‘18th World Congress of the International Associatinon of Surgeons, Gastroenterologist and Oncologist’ bünyesindeki Endoskopi gösterilerinde workshop sekreteri olarak görev aldım.

            2007-2010 yılları arasında Amerikan hastanesinde part-time hekim olarak, özellikle ‘endoskopik ultrasonografi’ üzerinde yarı –zamanlı olarak çalıştım.

2007 -2010 yılları arasında haftada üç gün Anadolu Sağlık Merkezi/Johns Hopkins merkez hastanesinde ‘Girişimsel gastroenterolog olarak (ERCP, kolonik,  pilorik  ve özefageal stentleme üzerine )  yarı-zamanlı  çalıştım.

2008 yılı Mayıs ayında İzmit Asker hastanesi baştabipliğine tayin oldum ve 2009 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinden kendi isteğimle ayrıldım.

2010 -2014 yılları arasında Acıbadem Üniversitesi bünyesindeki Acıbadem Kadıköy Hastanesinde tam zamanlı hekim olarak çalıştım. Akademik çalışmalarıma Acıbadem Üniversitesinde devam ederek 2012 yılı Ağustos ayında profesörlük kadrosuna yükseltildim.

2012 yılında Showa Üniversity (Yokohama-Japonya)'da Prof. Haruhiro Inoue ile birlikte endoskopik submukozal diseksiyon, mukozal rezeksiyon ve POEM (Peroral endoskopik myotomi) üzerine çalıştım. 

2012 yılında Türk Endoskopik Ultrasonografi (TURKEUS) çalışma grubu başkanlığına seçildim ve halen devam etmekteyim.

2014 yılında Acıbadem Üniversitesinden ayrıldım ve Yeditepe Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak başladım.

2015 yılı kasım ayından itibaren  kendime ait olan ENDOSKOPİ/AKASYA, Gastroenteroloji Merkezinde  çalışmaktayım.